Messarin ikonisen kansainvälisen koiranäyttelyn aika – vaikka liika on liikaa

Messarin ikonisen kansainvälisen koiranäyttelyn aika – vaikka liika on liikaa

Nyt on Helsingin kansainvälisen voittajanäyttelyn Messarin aika. Tämä koiranäyttely on elävä legenda ja ikoninen tapahtuma suomalaiselle koiraharrastajalle. Se on paikka esitellä ja tutustua parhaisiin suomalaisiin koiriin hienosti järjestetyissä puitteissa. Tämä näyttely on yksi maailman hienoimmista koiranäyttelyistä. Itse olen osallistunut jokaiseen Messarin näyttelyyn vuodesta 1981 alkaen. Puitteet ovat upeat, ihmiset satsaavat näyttelyyn ja käsissämme on yksi maailman hienoimmista koiranäyttelyistä. 

Tänne koiranäyttelyyn tulevat perinteisesti kaikki kynnelle kykenevät ja innostuneet suomalaiset koiranäyttelyharrastajat. Paikalla ovat lähes kaikki innostuneimmat ja ansioituneimmat koirankasvattajat, ulkomuototuomarit ja rotujen harrastajat. Messarissa näet yleensä rodun voittoisimmat koirat omassa rodussasi yhdellä kertaa. Innostuneet ja mahtavat suomalaiset sekä maailmalta  paikalle tulevat esittäjät, omistajat ja harrastajat ovat yleensä satsanneet tapahtumaan. Tämä tekee Messarista Messarin. On mukava nähdä niin monia innostuneita ja jo rakkaiksi tulleita harrastajia vuoden lopussa ennen joulua yhdessä paikassa.  Joulu ei tule ilman Messaria.

Valitettavasti tämäkin näyttely on tukutettu ja tehty liian kaaottiseksi tunkemalla kaksi koiranäyttelyä samaan viikonloppuun. Tapahtuma olisi paljon rauhallisempi, arvokkaampi ja hillitympi, jos olisi mahdollisuus pitää vain yksi ja sitäkin hienompi koiranäyttely Suomen Voittaja tämän perinteisen itsenäisyysviikonlopun aikana. Silloin ryhmät saisivat ansaitsemansa huomion ja kaikki jaksaisivat paremmin. Tapahtuma olisi inhimillisempi meille ihmisille ja koirille. En enää nauti tästä upeasta koiranäyttelystä lainkaan niin paljon kuin ennen ja ryhmiäkään en enää kahta päivää kertakaikkiaan jaksa seurata, kuten ei moni muukaan. Kehiä on liian paljon viikonlopun aikana ja enää ei voida pitäytyä maailman nimekkäimmissä tuomareissa. Paikalle on haalittava valtava määrä ulkomuototuomareita ja enää ei kutsu arvostelemaan ole sellainen kunnia kuin se joskus oli.

Kaoottisuus, ruuhkat, melu ja jonottaminen silti kuuluvat Messarin koiranäyttelyyn. Tämän näyttelyn kuulu olla suurin ja kaunein. Se on kansainvälisen luokan tapahtuma ja ihmisten sekä koirien suuri määrä tekee tapahtumasta spektaakkelin. Toivon Messarin totisesti palautuvan tyylikkääksi ja arvokkaaksi yhden päivän koiranäyttelyksi. Tässäkin tilanteessa Messariin on silti tultava, mutta omia koiriani en kahdeksi päiväksi halua ilmoittaa. Taistelen astman kourissa. Hengitysvaikeudet ovat olleet tiukkana kuluneen kuukauden aikana, mutta Messariin tullaan. Se on näet MUST! Ryhmäkilpailut ovat uudistuneet ja uusilla juontajilla onkin isot saappaat täytettävänä, koska Leena Sarvi teki vuosikymmeniä niin upeaa työtä isossa kehässä. Jännittävää nähdä miten Paula Lehdistö ja Nicke Lignell homman hoitavat.

Odotan Messarin tunnelmaa ja kehien tapahtumat ovat jännittäviä. Rodun parhaan voitto ja Suomen voittaja-tittelin saaminen on aina mahtava juttu. Isossa kehässä voitot ovat sitäkin makeampia. Ei ole innostuneelle kasvattajalle ja harrastajalle mitään ihanampaa Suomessa kuin voittaa Messarin BEST in SHOW 1 voitto. Omilla koirilla tämän näyttelyn olen voittanut aikojen saatossa niin veteraaneissa, kasvattajaluokissa kuin varsinaisessakin BIS:ssä lukuisia kertoja. Messarin koiranäyttelyn reilut yli 10 BEST in SHOW voittoa ja varsinaista 8 BEST in SHOW 1 voittoa säilyvät mielessä ikuisesti. Aivan yhtä mukavaa on tulevana viikonloppuna nähdä niin paljon mukavia ja rakkaita ystäviä ympäri maailmaa. He tulevat vastaan parhaimmillaan ja iloisesti tervehtien hienoissa puitteissa eräässä maailman hienoimmassa koiranäyttelyssä.

On taas Messarin aika ja alla joitakin ikimuistoisia hetkiä……

Annie Messari 1997

Juha with Ross

 

finw12_1361

bis_su

 

finw12_1353

 

lhasa_skysthelimit_bis