Chrystal valmistautuu 13 – vuotis syntymäpäiviin

Chrystal valmistautuu 13 – vuotis syntymäpäiviin

HRH Chrystal valmistautuu 13 – vuotis syntymäpäivä juhlallisuuksiin. Vanha rouva on mökillä ja elämä on muuttunut nyt radikaalisti. Kodin nojatuoli, sohva ja sänky on muuttunut mökin nojatuoliksi, sohvaksi ja sängyksi. On jännittävä nähdä miten kuningataräidin elämänpiiri kapenee näin iän ja arvokkuuden myötä. Mitä sitä turhaan vaivautuu enää mihinkään turhanpäiväisiin paikkoihin, kun kaikki oleellinen on jo nähty. Antaa isännän juosta niissä ja lennellä ympäri maailmaa. Vanhus sen tietää, koti on kaikkein paras paikka. Niinpä on aika tutustua HRH Chrystalin merkkipäivän aatoksiin. 

On sitä muutenkin iän myötä kertynyt viisautta ja näkemystä moneen asiaan. Elämässäni on ollut helpompaa viisastua kuin eräillä muilla kuninkaallisilla spanieleilla, koska olen niin läheltä saanut seurata kahden tohelon tunarointia kohta kokonaista 13 vuotta. Se on ottanut ajoin lujille. Minua on raahattu aikoinaan kaiken maailman oudoissa paikoissa koiranäyttelyissä, joissa olen saanut tutustua elämän nurjempaan puoleen. Mieleeni nyt ensimmäisenä tulee Malmö, Pieksämäki ja Kuopion raviradan näkeminen. Pienet aivoni eivät aivan vieläkään voi ymmärtää, että ihmiset joutuvat tai haluavat viettää aikaansa tällaisissa paikoissa.

Edellisen vuoksi suhtaudun varsin ymmärtävästi ajankohtaiseen pakolaiskriisiin. Mietin vain, että mikäli itse olisin sisällissodan sekä isiksen kynsissä henki alati uhattuna ja minut sijoitettaisiin sellaisiin jännittäviin paikkoihin kuin Forssaan tai Kemijärvelle. Palaisin luultavasti takaisin paikkaan, jossa tuskistaan voisi päästä nopeammin eroon. Mieleni lähes järkkyy, jos olisinkin joutunut viettämään 13 vuotta Forssassa tai Kemijärvellä. Voiko sellaisesta kidutuksesta ylipäätään selvitä niin pitkää aikaa?

Kyllä minua myös hieman ihmetyttää joukkotiedotusvälineissä oleva kampanja meistä lyhytkuonoisista koirista. Olen elänyt aatelisen ja täydellisesti muotoutuneen jumalaisen kuononi kanssa kohta 13 vuotta ilman mitään ongelmia. Meihin koiriin kyllä kiinnitetään huomiota ja samaan aikaan lonkka- ja polvivikaiset ihmiset lisääntyvät täysin holtittomasti. Mikäli olen kuninkaallisilla spanielin aivoillani oikein asian ymmärtänyt ei ihmispuolella lisääntymiseen vaadita mitään terveystutkimuksia meriiteistä nyt puhumattakaan. On se outoa, että jotakin lajia kiinnostaa enemmän toisen lajin hyvinvointi ja terveys kuin omansa. Ei sitä 13 vuotias kuninkaallinen spanieli aivan heti ymmärrä. Minusta kennelliitosta nyt voisi jalostuskonsultti lähteä haarukoimaan ja parantamaan homosabiens lajin tilannetta Suomessa. Mikäli homosabien lajin terveys ja äö saataisiin nousemaan, voisi Suomi nousta kyvykkäämpien ja terveempien kansalaisten avulla lamasta. Nyt laman purkamista pohtiva maalaisliiton Sipilä on lähtenyt liikkeelle aivan väärästä päästä.

Onneksi saan nyt nauttia rauhallisista eläkepäivistä mukavissa puiteissa. Mielenrauhaani häiritsevät vain silloin tällöin tapahtuvat äänekkäiden lasten ja eräiden nimeltä mainitsemattomien ns. aikuisten vierailut ja tietysti ihan nimellä voin sanoa yhden eli Karon visiitit. Olen saanut englantilaisen kasvatuksen ja arvostan tyylikästä käytöstä. Saan arkeni viettää kovin äänekkään ja turhaakin nauravan omistajan kanssa, ei siinä enää lisää tyhjänpäiväisyyttä kaipaisi. Nyt tämä hupakko omistajani on alkanut potemaan viidenkympin villitystä. Keväällä ostettiin urheiluauto ja vielä italialainen, onko typerämpää kuultu. Seuraavaksi lienee vuorossa moottoripyörä tai ties vielä mitä. En sivistyneenä kuninkaallisena spanielina edes viitsi kertoa mihin tuohon ikään yltävät miehet voivat pahimmillaan alentua. Ilmoitan nyt kuitenkin asian aivan suoraan. Minua ei sitten tule enää vanhoilla päivillä kukaan mikrosortseissa viihtyvä 20 ja risat oleva pimpula ulkoiluttamaan.

Muistakaa aina tyyli ja arvokkuus. Se on aina parempi kuin heikot ihmisluonteet ja heidän oikkunsa, jota niin läheltä olen joutunut 13 vuotta seuraamaan. Pitäkää mielessä HRH Elisabeth ja hänen viitoittama tiensä. Sillä tiellä olen yrittänyt pysyä ja hyvin on mennyt. Nyt onkin aamiaisen aika ja sitten takaisin sänkyyn tyynylle. Odotan merkkipäivääni tyynesti. Minusta rakkaus ja todellinen välittäminen osoitetaan tietysti myös lahjoin. Tuskin maltan odottaa, mitä tuleman pitää. Oletan, että lahjaan on luonnollisesti satsattu myös taloudellisesti merkittävästi. Se kertoo aidosta rakkaudesta. Omistajahan itsekin täyttyy 50 vuotta keväällä ja aikamoisena materialistina varmasti nyt miettii nimenomaan lahjojen merkitystä arvostuksen osoittimena.

Mukavaa syksyä kaikille sivistyneille ja arvokkaasti käyttäytyville harvalukuisille suomalaisille.

Chrystal 6 9 2014