VAROKAA KOIRALLE HENGENVAARALLISIA LELUJA

VAROKAA KOIRALLE HENGENVAARALLISIA LELUJA

Olkaa ihmiset hyvin varovaisia. Markkinoilla on koirille hengenvaarallisia leluja. Markkinoilla on koirille tarkoitettuja leluja, jotka helpostikin voivat johtaa kohtalokkaisiin seurauksiin. Olen tietämättäni ostanut koirilleni myös ihmisille tarkoitettuja samantyyppisiä leluja, jotka ovat koirille hengenvaarallisia. Tuttavani koira menehtyi juuri lelujen aiheuttamaan tuskalliseen kuolemaan, vaikka koiraa yritettiin pelastaa kaikin mahdollisin tavoin. Koira myös leikattiin, mutta sekään ei koira parkaa pelastanut. Tämä uhri ei ole ainoa. Mistä on kysymys?

Kuulin asiasta tuttavaltani, jonka koira menehtyi lelun täytteeseen. Tarkistin oman kotini. Vain pari kuukautta sitten olin ostanut kotiini koirilleni näitä samanlaisia hengenvaarallisia leluja. Meidän basenji Justiina sairastuikin vakavasti lelun aiheuttamaan vahinkoon, mutta en oivaltanut, että tämä olisi helposti voinut maksaa lopulta koiran hengen. Kyse on monien pehmolelujen sisältämästä keinokuituisesta täytteestä.

Omat koirani saavat helposti rikki pehmoleluja ja olen useinkin kerännyt lattialta pehmolelujen täytteitä. En ole aiemmin ymmärtänyt, että tämä keinokuituinen täytehän voi olla helposti koirille hengenvaarallista. Tuttavani koiralle keinokuituista täytettä kertyi vatsalaukkuun ja ohutsuoleen. Polyesteri täytteet ovat hajoamattomia ja voivat muodostaa erittäin vaarallisia muodostumia koiran ruuan sulatukseen. Ne voivat tukkia suoliston tai muodostua langanomaisiksi muodostelmiksi aiheuttaen suolistoon jopa kuolion.

Keräsin pehmolelut koiriltani ja kertyihän melkoinen määrä palloja, erilaisia hahmoja, pedit ja nallet, jotka kaikki oli täytetty koirille hengenvaarallisella keinokuituisella valkoisella täytteellä. Varokaa vaarallisia leluja. Lelu voi helposti hajota koiran hampaissa ja pehmeää keinokuitu täytettä voi joutua koiran ruuansulatukseen, Siellä seuraukset voivat olla kohtalokkaita.

Myös näiden kahden rakkaan nuoren ja leikkisän koiran henget ovat olleet vaarassa. Basenji Justiina ja skotti Laura ovat melkoisia pehmoleluilla leikkijöitä. Niitä on molempien leikeissä tuhoutunut useita. Lopulta Justiina sairastuikin, kun nieli vahingossa hieman lelun täytettä, mutta  onneksi se pelastui. Toisin kävi tuttavani koiralle, joka menehtyi keinokuituisten täytteiden aiheuttamiin komplikaatioihin.