Muista merilevän hyödyt

Muista merilevän hyödyt

Talvella minun koirieni lisäravintoon kuuluu runsas määrä merilevää. Merilevää voi ostaa varsin edullisesti hevostarvikekaupoista.Näissä myytävissä suurista ämpäreistä on koirien ruokaan helppo lisätä merilevää ja lisäksi merilevä tulee näin varsin edulliseksi. Mikä merilevässä on niin hyödyllistä?

Itse uskon merilevän olevan varsin hyödyllistä koiran yleiskunnon kannalta. Merilevät sisältävät paljon valkuaisaineita, mutta vähän kaloreita ja rasvaa. näin ne eivät lihota koiraa. Merilevät ovat erityisesti hyväksi turkille, kynsille ja hampaille. Ne vahvistavat näitä kaikkia. Lisäksi merilevän sisältämä algiinihappo sitoo elimistön myrkkyjä.

Yksi tärkeimpiä merilevän hyötyjä on sen sisältämä lehtivihreä. Lehtivihreässä pätee hyvä nyrkkisääntö. Mitä syvemmän vihreä kasvi on, sitä enemmän se lehtivihreää sisältää. Merilevät ovatkin varsin hyviä lehtivihreän lähteitä ja tätä koirat tarvitsevat erityisen paljon talvella erityisesti täällä pohjoisessa. “Lehtivihreä on auringonsäteilyä tiivistetyssä muodossa.” Tiesitkö, että lehtivihreän molekyylirakenne on samanlainen kuin hemoglobiinin? Lehtivihreän nautiminen luonnollisessa muodossa, kuten oraissa ja ruohossa, jota koirat eivät talvella saa, auttaa koiria saamaan hyviä vitamiineja ja kivennäisaineita. Lehtivihreää nauttiminen auttaa ihon kunnon ylläpidossa ja haavojen parantumisessa. Merilevällä on hoidettu tulehduksia.

Omien koirieni ihon, turkin ja yleiskunnon säilymisessä läpi pimeän talven olen vakuuttunut, että merilevä ravinnonlisänä on ollut todella eduksi. Merilevä on mahtava luonnon oma auringon energian, vitamiinien ja hivenaineiden lähde. En juuri keksi mistä koira näitä aineita helpommin talvella saa, kun merilevästä lisättynä koiran ruokaan.

Merilevässä on  kalsiumia, kuparia,  rautaa, sinkkiä,  seleeniä,  magnesiumia, kaliumia, joitakin B-ryhmän vitamiineja ja beetakaroteenia sekä pieniä määriä omega-3-rasvahappoja. Nämä auttavat aivojen ja silmien kehitystä, suojelevat sydäntä ja verenkiertoa ja pitävät yllä immuunipuolustusta ja hermostoa.

Lisäksi on tutkimuksia, joista selviää että japanilaisilla naisilla on vähemmän rintasyöpää. Arvellaan että se johtuu merilevän sisältämästä jodista ja seleenistä. Merilevä sisältää paljon suolaa, joten huomioi se muussa ruokinnassa.

Bernimme Xante Xtravaganza av Hiselfoss nauttii paljon merilevää ravinossa. Tämän avulla iho pysyy hyvässä kunnossa läpi talven ja koiran vastustuskyky paranee.