Kirsti Lummelampi In Memoriam

Kirsti Lummelampi In Memoriam

 

Kirsti Lummelampi oli yksi koiramaailman värikkäimmistä persoonista. Hän oli suuri kääpiökoirien ihailija ja ystävä. Kirstillä itselläänkin oli pieniä koiria ja erityisesti lhasa apsot olivat hänen mieleensä. Kirsti Lummelammen terävä äly ja sanavalmius olivat vailla vertaansa. Hän ei pelännyt sanoa mielipidettään asiassa kuin asiassa. Kirsti Lummelampi johti vuosikausia Suomen suurinta rotujärjestöä Suomen Kääpiökoirayhdistystä vahvoin ja osaavin ottein. Suuri joukko ihmisiä, ja erityisesti me kääpiökoiraihmiset, jäämme kaipaamaan Kirstiä.

Kirsti Lummelammella oli villakoira ja sen jälkeen basset houndeja. Viimeisenä rotunaan Kirsti innostui lhasa apsoista, joita hän kasvatti pari pentuetta kennelnimellä Audace´s. Kirsti oli vuosikymmeniä mukana edesmenneen Marjatta Heinosen apuna Suomen Seura- ja Kääpiökoirayhdistyksen toiminassa. Yhdistysten erottua erilleen jatkoi Heinonen Kääpiökoirayhdistyksen puheenjohtajana ja Kirsti Lummelampi toimi osaavana sihteerinä. Marjatta Heinosen kuoleman jälkeen Kirsti Lummelammesta tuli oikeutetusti Suomen Kääpiökoirayhdistyksen puheenjohtaja.

Kirsti piti meidät nuoremmat kurissa ja nuhteessa. Hän ei pelännyt sanoa asioista omaa mielipidettään. Mekin nahistelimme ja otimme yhteen monia kertoja. Silti säilytimme kunnioituksen ja Kirsti Lummelampi arvosti ihmisiä, jotka tekevät asiat intohimoisesti sekä pysyvät omien mielipiteidensä takana. Teeskentelijät eivät nauttineet Kirstin arvostusta.

Kirsti palautti erikoisnäyttelyt Helsingin Kaivopuistoon. Se on arvokas ja kunniakas paikka. Täällähän alunperin näyteltiin koirat yhdistyksen ensimmäisinä vuosina. Kirsti Lummelampi oli näyttelyn henki ja ideoija. Tästä näyttelystä on kasvanut Euroopan suurin kääpiökoirien erikoisnäyttely. Näyttelyn tyomarilistat ovat ainutlaatuisia ja puitteet upeat. Näyttely on vertaansa vailla.

Kirsti Lummelampi herätti paljon voimakkaita mielipiteitä ja hän oli hyvin suorasanainen ihminen. Tämän vuoksi me monet kunnioitimme Kirstiä todella paljon. Kirsti Lummelampi teki aikanaan pitkän uran tiedottajana ja työskenteli mm. Yhdysvaltain suurlähetystössä ja Yleisradiossa. Kirsti Lummelampi toimi pitkään myös Suomen Kennelliiton valtuustossa ja hallituksen jäsenenä. Kirsti Lummelampi oli hyvin kansainvälinen ja kielitaitoinen ihminen. Kirsti Lummelammella on myös aikuinen tytär. Kirsti Lummelampi oli myös yksi maailman arvostetuimpia kääpiökoirien erikoistuomareita.

Puhuimme vain muutamia viikkoja sitten ja mielessä oli Kaivopuiston 2013 erikoisnäyttely. Et antanut piiruakaan peräksi ja taistelit vaikeaa sairautta vastaan loppuun asti urheasti. Lopulta sairaus vei voiton. Me jäämme kaipaamaan suuresti tätä suurta persoonaa ja ainutlaatuista kääpiökoirien ystävää. Hyvin paljon on nyt pois. Harrastuksen omaatuntoa ja riivinrautana tunnettua tyylikästä persoonaa jää kaipaamaan suuri joukko ihmisiä.

Näkymä Kirsti Lummelammen luotsaamasta ja ideoimasta Kaivopuiston näyttelystä 2012.